För dig som IT-ansvarig – hitta bra nätverk

Att vara ansvarig för en avdelning på ett företag kan vara både utvecklande och spännande, men också krävande. Det är ganska ensamt att ha så mycket ansvar och ofta när det är dags för att fatta större beslut hade det varit skönt att ha någon att bolla idéer med. Emellertid finns inte alltid den möjligheten inom företaget.

Kanske har du inte någon som förstår problematiken just du står inför? Det är i det läget ett kontaktnätverk hjälper dig framåt. Att diskutera med andra som vet exakt vad du pratar om och kan ge nya infallsvinklar kan vara till stor hjälp.

Ensam är inte stark

Erfarenhetsutbyte höjer din kompetens och underlättar problemlösning. Det är skönt att ha andra kunniga människor att fråga om råd, men även att kunna ge råd och hjälpa andra i samma situation. Vi pratar mycket om kompetensutveckling i vårt yrkesliv, och ett nätverk kan ta dig vidare i din roll och lyfta din prestation. Kontaktnätverk är dynamiska, och era sammantagna kunskaper och erfarenheter gör det till ett kraftfullt verktyg i arbetslivet. Det är en häftig känsla att både få och kunna dela kunskap med andra i samma position. Läs mer här om ett professionellt nätverk och se om det är något för dig.