Bend it like.. iPhone

För er som inte förstår referensen i rubriken så kan vi berätta att det finns en film som heter Bend it like Beckham, vilket syftar till att slå frisparkar som fotbollsspelaren David Beckham – men vad har då det med iPhone att göra?

Det ska vi förstås berätta för er. Filmen har ju såklart även en svensk titel som lyder ”Skruva den som Beckham” och den heter så för att David Beckham under en tid hade en nästan osannolik förmåga att skruva in frisparkar när bollen var placerat något till vänster utanför straffområdet. Titeln fungerar dock inte riktigt på svenska till det vi har i åtanke.

Böjbar plusversion

För bend i det här fallet syftar till att böja något, inte att skruva något. Om du såhär långt funderar vad i sjuttsingen dom pratar om så kommer vi nu äntligen till själva ämnet. Som många känner till så har Apple för några veckor sedan lanserat två nya versioner av sin populära lur, iPhone 6 och iPhone 6 +. Det fina för oss konsumenter, och kanske mindre fina för Apple som producenter, är att idag så sprids produktrecensioner blixtsnabbt bara strax efter att dessa två släpptes till försäljning så låg det mängder med videorecensioner på Youtube.

Ofta handlar det om prestandajämförelser mot tidigare versioner och konkurrerande märkens toppmodeller, men det finns också en kategori där man testar hållbarhet. Vad vi får förmoda rika och eller sådana som fått telefoner gratis just för att göra recensioner, testar att släppa splitternya telefoner i marken för att se om de håller, eller om de helt går väck – och så vidare.

Telefonprestandan på de båda nya dyrgriparna verkar de flesta vara nöjda med, men något som uppmärksammats med plusversionen, vilken är bra mycket större än alla tidigare iPhones, är att den tenderar att böjas, exempelvis om man har den i bakfickorna på jeans. När det sen har gjorts test och jämförts med andra telefoner i samma storlek så visar det sig att man med lätthet kan böja iPhone 6 plus med bara händerna, medan detta är helt omöjligt med somliga konkurrenters telefoner. Titta här så får du se.